parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/09/20 - 14:38
  • - تعداد بازدید: 98
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZLtm
جشنواره نان و سلامت در هفته تغذیه سالم برپا شد؛

 تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بر احیای فرهنگ مصرف نان کامل

در راستای پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم؛ جشنواره نان‌های بومی محلی استان با عنوان نان و سلامت امروز با حضور مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و جمعی از مدیران دانشگاه برپا شد.

 

به گزارش وب‌دا، روز پنج‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ نمایشگاه نان‌های سالم و بومی محلی به همت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در محل مجتمع تجاری طلای سفید بجنورد در چارچوب هفته ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم افتتاح شد. در این مراسم، دکتر سید احمد هاشمی رئیس دانشگاه با اشاره به قداست نان در فرهنگ ایرانی، بر ضرورت بازگشت به مصرف نان کامل تأکید کرد.

 

وی با بیان اینکه نان در فرهنگ و ادبیات ایران جایگاهی مقدس دارد، گفت: هرگاه بخواهیم ارزشی را بزرگ جلوه دهیم، به نان قسم می‌خوریم و این نشان‌دهنده قداست آن در زندگی ماست.

 

وی افزود: نان هویت دارد و در سلامت، تأمین انرژی و حیات انسان نقشی اساسی ایفا می‌کند. بخش مهمی از بیماری‌های امروز، همچون دیابت، بیماری‌های قلبی‌عروقی و برخی سرطان‌ها، ریشه در تغذیه دارد تغذیه‌ای که پایه آن از قوت روزانه و از جمله نان آغاز می‌شود.

 

رئیس دانشگاه با اشاره به مشکلات ناشی از تولید نان سفید در سال‌های گذشته گفت: با حذف سبوس، درواقع ویتامین‌ها، فیبر و املاح ضروری را از نان و سفره خانواده‌ها گرفتیم و این موضوع زمینه‌ساز بسیاری از مشکلات سلامت شد.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز تلاش‌هایی در جریان است تا با کاهش سبوس‌گیری و تولید نان کامل، این روند اصلاح شود.

 

دکتر هاشمی مطالبه‌گری مردم را مهم‌ترین عامل تغییر دانست و ادامه داد: اگر مردم خواهان نان کامل باشند، نیاز و تقاضا خودبه‌خود انگیزه‌ای برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند. 

 

وی ادامه داد: نمایشگاه‌هایی از این دست می‌تواند نقش مهمی در آشنایی و گرایش جامعه به مصرف نان کامل داشته باشد.

 

وی با تأکید بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه افزود: در حوزه بهداشت، پیشگیری مقدم بر درمان است و نان کامل یکی از عوامل مؤثر در پیشگیری اولیه محسوب می‌شود. بدون تحمیل هزینه اضافی می‌تواند سلامت جامعه را تضمین کند. امید داریم این فرهنگ ارزشمند در جامعه نهادینه شود.

 

حرکت به‌سوی نان کامل در خراسان شمالی

 

در این آیین ثروتی، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی، نیز ضمن قدردانی از دکتر هاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی برای برگزاری این جشنواره، بر اهمیت اقدامات سلامت‌محور در کنار فعالیت‌های درمانی تأکید کرد و گفت: این‌گونه برنامه‌ها نشان می‌دهد که دانشگاه صرفاً درمان‌محور نیست، بلکه پرچم‌دار سلامت در جامعه است.

 

وی با اشاره به سیاست‌های استان در ترویج مصرف نان کامل افزود: برنامه‌ریزی شده است که تا پایان سال، ۵ درصد نانوایی‌های استان به پخت نان کامل اختصاص یابند.

 

وی با بیان اینکه در استان سالانه حدود ۱۴۴ هزار تن گندم مصرف می‌شود گفت: باید به سمت کاهش یارانه پرداختی و مدیریت مصرف حرکت کنیم.

 

ثروتی با بیان اینکه حرکت به سمت آرد کامل می‌تواند صرفه‌جویی چشمگیری ایجاد کند، ادامه داد: بخش عمده آرد مصرفی ما مربوط به نان بربری است که با حدود ۱۸ درصد سبوس‌گیری، در بالاترین حد حذف سبوس قرار دارد و امیدواریم این روند اصلاح شود. در کنار آن، حدود ۱۵ درصد لواش، تافتون و سنگک تولید می‌شود، که سبوس گیری آن ها نیز، نیازمند بازنگری است.

 

وی اظهار کرد: روزانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار قرص نان در استان مصرف می‌شود و این حجم بالا ضرورت اصلاح الگوی تولید و مصرف را دوچندان می‌کند.

 

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی دو چالش اصلی در مسیر توسعه نان کامل را «قیمت واقعی» و «صرفه اقتصادی برای نانوا و مصرف‌کننده» دانست و گفت: قشر وسیعی از مردم قوت اصلی خود را از نان تهیه می‌کنند، بنابراین قیمت نان باید به‌گونه‌ای باشد که هم تولیدکننده متضرر نشود و هم مردم بتوانند نان سالم و کامل را با قیمت مناسب تهیه کنند. هدف ما ایجاد تعادل و تضمین سلامت جامعه است.

 

گفتنی است، این نمایشگاه با هدف ترویج فرهنگ مصرف نان سالم و معرفی ظرفیت‌های بومی استان راه اندازی و از برترین های حوزه آرد و نان نیز تقدیر شد

  • گروه خبری : اخبار ویژه دانشگاه,آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 59096

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید